WALDNER – Laboratorijski nameštaj

Analysis Vam može ponuditi izradu dizajna laboratorije i opremanje laboratorijskim nameštajem WALDNER, čiji smo ekskluzivni zastupnici za teritoriju Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine od 2002. godine.

Laboratorijski nameštaj Waldner, zahvaljujući svom modularnom i inovativnom konceptu, pruža neograničene mogućnosti za dizajniranje i opremanje savremene laboratorije. Bilo da su vam potrebni radni stolovi, sudopere, digestori, specijalni ormarići, klizni elementi, servisni moduli ili sistem za snabdevanje i odlaganje hemikalija, Waldner modularni koncept laboratorijskog nameštaja vam omogućava da kreirate bezbroj varijanti – ostavljajući i mogućnost za jednostavne nadogradnje u budućnosti. Vaše je samo da definišete pojedinačne parametre za specifične potrebe, npr. da li su vam potrebni digestori ili ne, da li radni stolovi treba da imaju nosivost preko 200 kg itd. Sistem laboratorijskog nameštaja sa svojim fleksibilnim jedinicama može se lako prilagoditi novim situacijama u laboratoriji. Na ovaj način Waldner obezbeđuje veliki broj varijanti nameštaja za svaki tip laboratorije. Waldner je koncipirao svoj laboratorijski nameštaj na inovativnim idejama, sofisticiranim rešenjima i upotrebom visokokvalitetnih materijala, ispunjavajući sve zahteve korisnika u pogledu ergonomije, maksimalne sigurnosti i višedecenijske upotrebe.

Waldner u svom proizvodnom programu ima:

 • Servisne module (za centralne stolove, viseće, zidne….)
 • Laboratorijske stolove sa širokim izborom radnih površina različite otpornosti
 • Laboratorijske sudopere
 • Laboratorijske ormane različite namene
 • Sisteme za manipulisanje hemijskim otpadom

Waldner je posebno poznat po svojim laboratorijskim digestorima.
Digestori štite ljude koji rade u laboratorijama na više različitih načina. Oni sprečavaju oslobađanje supstanci štetnih po zdravlje u laboratoriju i životnu sredinu, i stoga deluju kao bezbedna barijera između korisnika i njihovih eksperimentalnih postavki. Waldner je u svojim digestorima efikasno optimizovao protok, pri tom, štedeći do 33% energije. Ovo se postiže između ostalog i upotrebom Secuflow tehnologije. Takođe, razmišljalo se i o ergonomiji. Digestori sa različitom radnom visinom, dodanim staklenim panelima, bezbednosnim detaljima, funkcionalno i digitalno umreženi – sve ovo se može prilagoditi potrebama korisnika. Waldner ima laboratorijski digestor za bilo koju primenu – bilo da vam je potreban standardni digestor ili „walk-in“ tip; bilo da imate posebne zahteve u pogledu unutrašnje obloge ili vam je potreban dizajn koji štiti od eksplozije. Vaša aplikacija određuje koncept i opremu digestora. Zahvaljujući modularnom sistemu, Waldner digestori se mogu idealno prilagoditi dimenzijama i uslovima u bilo kojoj laboratoriji.

Program laboratorijskih digestora obuhvata:

 • standardni digestori
 • digestori za specijalne namene (rad sa agresivnim neorganiskim kiselinama)
 • walk-in digesori
 • digestori za rad sa radio izotopima
 • Mali pokretni digestori

Dizajn i idejna rešenja laboratorija
Svaka laboratorija treba da bude organizovana tako da u potpunosti odgovori zahtevima i potrebama korisnika. Međutim, laboratorijska infrastruktura najčešće ne prati razvoj nauke, laboratorijske opreme i radnih procedura. Rekonstrukcije laboratorija se nameću kao rešenje, ali kako obezbediti da ta rekonstrukcija prođe efikasno, bez velikog prekida procesa rada i, naravno, kako obezbediti da novo rešenje bude fleksibilno za budući razvoj?

Rešenja Vam nude ANALYSIS i WALDNER, u direktnom kontaktu sa Vama, kroz razradu sledećih faza:

 • Analiza postojećeg stanja, potreba i želja korisnika
 • Analiza radnog i organizacionog procesa korisnika
 • Analiza potreba postojeće laboratorijske opreme korisnika i opreme koja će se nabavljati u budućnosti
 • Analiza planova za dalji razvoj laboratorije – mogućnosti lake transformacije i prilagođavanje novim tehnikama
 • Izrada 2D i 3D prikaza idejnog rešenja