Pomoćna oprema

Pored razdelnika uzoraka i prese za pelete, Retsch nudi sledeće pomoćne instrumente: testere indeksa vezivanja, sušače uzorka, hranilice, ultrazvučna kupatila i uređaje za karakterizaciju prašine.
Pomoćni instrumenti RETSCH optimizuju i podržavaju pripremu uzoraka pomoću mlinova, čeljusti za drobljenje i sejalica. Oni pružaju ponovljive procese sa većom efikasnošću i odlikuju se lakoćom rukovanja.

Dostupno u zemljama :

Modeli

Bond index Tester

Detaljan pregled i poznavanje karakteristika sirovine je od najveće važnosti, posebno kada se planira raspored postrojenja za drobljenje. Da bi se svi mogući rizici sveli na minimum, neophodna su opsežna ispitivanja kako bi se dobile informacije o svojstvima sirovina. Jasna definicija potrebnih kapaciteta drobljenja i željenog kvaliteta proizvoda može se precizno odrediti korišćenjem metoda ispitivanja indeksa vezivanja. Koristeći Bond Index test procedure moguće je izračunati ponašanje mineralnih uzoraka pri drobljenju/abraziji. Ovo znanje je neophodno za definisanje potrebnog rasporeda kugličnog mlina i proizvodnog kapaciteta. Da bi se test indeksa vezivanja uspešno izvršio, neophodno je koristiti prethodno usitnjeni uzorak materijala.

Specifikacija
Sušač TG 200

Sušač TG 200 se koristi u odeljenjima za kontrolu kvaliteta, pripremu uzoraka i istraživanje i razvoj. Omogućava nežno sušenje organskih, neorganskih, hemijskih ili farmaceutskih rasutih materijala bez lokalizovanog pregrevanja. Pogodni materijali mogu biti grubi, fini, kristalni, vlaknasti ili lisnati. Snažan ventilator sušača obezbeđuje optimalni protok vazduha tako da se proizvodi koji se suše olabave i temeljno izmešaju, što rezultira kratkim vremenom sušenja. Sa intervalnim radom, fluidizovani sloj se još bolje meša. Temperatura, vreme sušenja i zapremina vazduha mogu se podesiti digitalno i kontinuirano podešavati.

Specifikacija
Vibraciona hranilica DR 100

Vibraciona hranilica DR 100 se koristi za ujednačeno, neprekidno hranjenje i transport rasutih materijala i finog praha. DR 100 hrani RETSCH mlinove, razdelnike uzoraka i uređaje za merenje čestica, a takođe je pogodan i za druge zadatke hranjenja. Njegove performanse, prilagodljivost i kompaktan dizajn čine ovaj uređaj pogodnim za veliki broj aplikacija. Sa DR 100 se može urpavljati i kontrolisati preko ugrađenog interfejsa. RETSCH vibracione hranilice garantuju ponovljive i tačne rezultate uz maksimiziraju efikasnost laboratorije i uređaja za testiranje.

Specifikacija
Aparati za čišćenje - Ultrazvučna kupatila UR

Asortiman ultrazvučnih kupatila UR uključuje tri veličine za brzo i jednostavno čišćenje test sita i alata za mlevenje. UR 1 je namenjen za test sita do 203 mm prečnika, UR 2 za test sita do 450 mm prečnika, a UR 3 za istovremeno čišćenje do 5 test sita prečnika 200/203 mm. Nežno, ali temeljno čišćenje sita za ispitivanje u ultrazvučnom kupatilu produžuje njihov radni vek jer se izbegavaju oštećenja do kojih može doći tokom ručnog čišćenja.

Specifikacija
DustMon RD 100

DustMon RD 100 je dizajniran da pouzdano odredi zaprašenost zrnatih proizvoda i praha. Analizator prašine DustMon RD 100 karakteriše zaprašenost prahova i granulata i idealan je sistem za merenje količine i koncentracije prašine. Metoda analize nudi merenje u realnom vremenu sa do 1000 merenja u sekundi.

Specifikacija