Kuglični mlinovi

Kuglični mlinovi su među najpromenljivijim i najefikasnijim alatima kada je u pitanju mlevenje tvrdih, krhkih ili vlaknastih materijala. Raznovrsni načini mlevenja, upotrebljive zapremine i dostupni materijali alata za mlevenje čine kuglične mlinove savršenim za širok spektar primena.

Dostupno u zemljama :

Modeli

MM 500 Control

MM 500 control je visokoenergetski laboratorijski mlin koji se može koristiti za suvo, mokro i kriogeno mlevenje sa frekvencijom do 30 Hz. To je prvi mikser mlin na tržištu koji omogućava praćenje i kontrolu temperature procesa mlevenja. Područje temperature pokriva opseg od -100 do 100 °C. Za maksimalnu fleksibilnost, mlin može da radi sa različitim termalnim fluidima, što omogućava upotrebu različitih termostatiranje za hlađenje ili grejanje. Ako se za hlađenje odabere tečni azot, mlin treba da bude opremljen opciono dostupnim produžnim uređajem crioPad. Inovativna crioPad tehnologija omogućava odabir i kontrolu specifične temperature hlađenja u opsegu od – 100 do 0 °C za proces mlevenja.

Specifikacija
MM 500 Nano

MM 500 nano je kompaktna, svestrana stona jedinica koja je razvijena specijalno za suvo, mokro i kriogeno mlevenje do 2 x 45 ml uzorka materijala u roku od nekoliko sekundi. Sa maksimalnom frekvencijom od 35 Hz, generiše dovoljno energije za proizvodnju čestica u nanometarskom opsegu. Robusni pogon visokih performansi čini mlin pogodnim za dugotrajne procese mlevenja do 99 sati i samim tim veoma interesantnim za istraživanja i mehanohemiju. Stoga je MM 500 nano jedinstven mlin na tržištu koji pruža pravu alternativu mlevenju u planetarnom kugličnom mlinu – sa udobnijim rukovanjem i manje efekta zagrevanja.

Specifikacija
MM 500 Vario

Novi Miker Mill MM 500 vario je svestrana stona jedinica koja pruža vrhunske performanse uz maksimalnu fleksibilnost za vaš proces pripreme uzoraka. Koristi se za suvo, mokro i kriogeno mlevenje malih količina uzoraka sa velikim protokom uzoraka. MM 500 vario se može opremiti posudama za mlevenje sa navojnim vrhom od 1,5 ml do 50 ml. Dostupni materijali uključuju kaljeni čelik, nerđajući čelik, volfram karbid, ahat, cirkonijum oksid, PTFE. Za biološke primene kao što je homogenizacija biljnog materijala, tkiva ili za razbijanje ćelija udaranjem perlica, MM 500 vario može biti opremljen različitim adapterima za bočice za jednokratnu upotrebu od 0,2 – 5 ml.

Specifikacija
MM 400

Mlin MM 400 je kompaktna, svestrana stona jedinica razvijena specijalno za suvo, mokro i kriogeno mlevenje malih količina uzoraka. Ovaj laboratorijski mlin meša i homogenizuje do 2 x 20 ml praha i suspenzija u roku od nekoliko sekundi. Takođe je savršeno pogodan za razbijanje bioloških ćelija, kao i za ekstrakciju DNK/RNA i proteina. Sa svojim moćnim performansama i velikom fleksibilnošću, Miker Mill MM 400 je jedinstven proizvod na tržištu.

Specifikacija
MM 200

Mlin MM 200 je kompaktna, svestrana stona jedinica, koja je razvijena specijalno za suvo mlevenje malih količina uzoraka. Može da meša i homogenizuje prah za samo nekoliko sekundi. Takođe je savršeno pogodan za razbijanje bioloških ćelija kao i za ekstrakciju DNK/RNA.

Specifikacija
CryoMill

Kriogeno mlevenje je proces gde se termički osetljive i elastične materije uspešno obrađuju hlađenjem tečnim azotom. CrioMill je laboratorijski mlin sa kuglicama specijalno dizajniran za ovu primenu. Ima integrisani sistem hlađenja koji kontinuirano hladi posudu za mlevenje tečnim azotom pre i tokom procesa mlevenja. Tako je uzorak krt i isparljive komponente su očuvane.

Specifikacija
Kuglični mlin za visokoenergetsko mlevenje EMAX

Emax je potpuno novi tip kugličnog mlina za visokoenergetsko mlevenje. Jedinstvena kombinacija visokog trenja i udara rezultira izuzetno finim česticama u najkraćem vremenu. Omogućava brže i finije mlevenje nego bilo koji drugi mlin sa kuglicama.

  • Brzina od 2000 min-1 omogućava ultra-brzo usitnjavanje uzorka
  • hlađenje vodom omogućava neprekidan rad bez prekida hlađenja
  • mlevenje pod kontrolom temperature
  • uska distribucija veličine čestica zahvaljujući specijalnom dizajnu posude koja poboljšava mešanje uzorka
Specifikacija
PM 100, 100 CM, 200 and 400

Planetarni kuglični mlinovi se koriste svuda gde je potreban najviši stepen finoće uzorka. Pored dobro dokazanih procesa mešanja i smanjenja veličine, ovi mlinovi takođe ispunjavaju sve tehničke zahteve za koloidno mlevenje i obezbeđuju unos energije neophodan za mehaničko legiranje. Ekstremno visoke centrifugalne sile planetarnog kugličnog mlina rezultiraju veoma visokom energijom usitnjavanja i stoga kratkim vremenom mlevenja. PM 100 je zgodan stoni model sa 1 stanicom za mlevenje, kao i PM 100 CM koji radi u centrifugalnom režimu, što dovodi do nežnijeg procesa smanjenja veličine sa manje habanja. PM 200 ima dve, a PM 400 četiri stanice za mlevenje.

PM GrindControl

PM GrindControl je sistem za merenje pritiska i temperature. Da bi se razumeli procesi koji se dešavaju tokom mlevenja kugličnim mlinovima (npr. hemijske reakcije, promene faza), korisno je zabeležiti najvažnije termodinamičke parametre: pritisak i temperaturu. Planetarni kuglični mlinovi se zbog njihovog visokog unosa energije često koriste za razvoj novih materijala mehaničkim legiranjem. Procesi i reakcije koje se odvijaju u posudi za mlevenje tokom mlevenja mogu se pratiti i snimati. PM GrindControl je dostupan za posude za mlevenje od nerđajućeg čelika od 250 ml i 500 ml.

Specifikacija
XRD-mlin McCrone

XRD-mlin McCrone je specijalno razvijen za pripremu uzoraka za analizu pomoću difrakcije rendgenskih zraka (XRD). Mlin se koristi za primenu u geologiji, hemiji, mineralogiji i nauci o materijalima, kontroli kvaliteta kao i istraživanju i razvoju. Zbog svog jedinstvenog kretanja pri mlevenju,XRD-mlin McCrone je posebno efikasan za ovu analitičku metodu: 48 cilindričnih elemenata za mlevenje nežno melju uzorke putem trenja. Rezultat je kratko vreme mlevenja bez skoro nikakvog gubitka uzorka i izuzetno uske distribucije veličine čestica. Kristalna rešetka je skoro u potpunosti očuvana tokom operacije mlevenja, što je preduslov za merenje difrakcijom rendgenskih zraka.

Specifikacija
Mlin sa bubnjem TM 300

TM 300 mlin sa bubnjem se koristi za pripremu granula i praha. Proces mlevenja se vrši u suvim ili vlažnim uslovima. Mlin sa bubnjem može da radi ili kao mlin sa kuglicama ili kao mlin sa šipkama korišćenjem odgovarajućeg modula. Za efikasan proces mlevenja potreban je dovoljan broj kuglica ili šipki. Obično se dobija konačna finoća ispod 20 mikrona. Mlin sa bubnjem se sastoji od motora montiranog na čvrsti čelični okvir zajedno sa izlaznim levkam i setom sita za odvajanje plus kolektorom uzorka. TM 300 ima jaram i mehanizam za zaključavanje za lak pristup uzorku. Poklopac bubnja se lako uklanja radi čišćenja zahvaljujući mehanizmu za brzo otpuštanje.

Specifikacija
Mlin sa bubnjem TM 500

Mlin sa bubnjem TM 500 je laboratorijski kuglični mlin dizajniran za mlevenje velikih količina uzoraka do 35 l. Prihvata početne veličine uzorka do 20 mm i samleti uzorak do 15 µm trenjem i udarom. Tvrdi, lomljivi ili vlaknasti uzorci se usitnjavaju u bubnju od 150 l napunjenim kuglicama za mlevenje od 80 kg. Promenljive brzine od 10 do 50 obrtaja u minuti, različite veličine kuglica za mlevenje i mogućnost dugotrajnog mlevenja do 100 h obezbeđuju savršeno prilagođavanje osobinama uzorka kao i ponovljive rezultate. Model TM 500 foodGrade koji sadrži bubanj i rezervoar od nerđajućeg čelika 316L dostupan je za aplikacije gde uzorak ne sme biti kontaminiran ni na koji način.

Specifikacija